Aktivnosti na dečijem kampu!

deciji kamp (5)deciji kamp (27)DSCF3414

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi roditelji i draga deco, dečiji kamp je jako blizu!

Verujemo da ga, kao i mi, sa nestrpljenjem očekujete!

I zato za sve vas sledi opis aktivnosti na kampu.
Ovo će posebno biti interesantno onima koji po prvi put dolaze na kamp, ali verujemo da će i iskusnim kamperima biti zanimljivo da se podsete kako je to biti deo dečijeg kampa.
Kamp se, kao što već znate, održava od 28. jula do 2. avgusta  u Vrdniku (ulica 9. Vojvodjanska 55), Cena kampa je 45 € po detetu!
O deci će tokom nedelje brinuti tim vodja i pomoćnika koji imaju dosta iskustva u radu sa decom i već više godina su na kampovima.
Što se tiče programa, jako je raznovrstan, i ispunjen različitim aktivnostima, a to je najbolje objasniti kroz dnevni red koji imamo na kampu!

  • Ujutru nakon budjenja i sredjivanja za taj dan (za mladju decu tu je naravno pomoć vodja oko oblačenja, vodjenja računa o higijeni i sl.), sledi kratka jutranja gimnastika, zatim doručak (najčešće neki namaz uz topli napitak, čaj, mleko…).
  • Potom delimo decu po godištu u male grupe, (najčešće po njih 6oro). Svaka mala grupa dobija svog vodju i pomoćnika, koji se brinu o toj deci tokom cele nedelje! Svakog dana na maloj grupi se obradjuju različite teme koje su u skladu sa glavnom temom kampa!
  • Nakon malih grupa, imamo kratku pauzu a zatim i jedno vreme slavljenja i molitve! posle toga sledi učenje biblijskog stiha, biblijska priča koja je takodje u skladu sa temom. Nakon priče imamo kratku slatku pauzu (keksići, medenjaci…), nakon te pauze rade se zanimljivi ručni radovi (gde se opet mladjoj deci priskače u pomoć).
  • Posle ručnog rada, imamo vreme za društvene igre i za odmor, gde se opet vodje i pomoćnici uključuju i igraju sa decom! Zatim sledi ručak, gde se svakodnevno spremaju jela uobičajena u našoj kuhinji koja su deci poznata i koja su prilično omiljena!
  • Nakon toga imamo vreme za odmor i neke rekreativne aktivnosti, bazen (koji imamo u kampu), sport, olimpijada. Da bi se deca okrepila nakon sportskih aktivnost  sledi užina (voće, krofne…)
  • Zatim imamo misijsku priča (istinite hrišćanske životne priče iz različitih delova sveta). Nakon misijske priče i bloka slavljenja sledi večera koja se takodje sprema tu u kampu, najčešće neki sendviči, ali bude i neke testenine sa sirom i slično.
  • Posle završene večere, sledi večernja zabava sa različitim igrama za upoznavanje,opuštanje. Svake večeri imamo različite igre, neke večeri imamo i klovna, logorsku vatru, a u četvrtak ćemo organizovati i svečani muzički festival!
  • Nakon toga sledi spremanje za spavanje, gde se opet angažuju i vodje i pomoćnici kako bi deca u najkraćem roku bila spremna za krevet, i kako bi se posebno priteklo u pomoć najmladjim kamperima.

Za kraj nekoliko napomena:

*Pošto veliki akcenat stavljamo na bezbednost deca tokom kampa ne napuštaju prostor kampa odnosno ne izlaze van kampa (osim ako svi organizovano ne odemo do obližnjeg igrališta ili šume). Stoga u samom kampu imamo mini prodavnicu sa sladoledima i grickalicama, koja je otvorena samo nakon ručka. Medjutim nemojte brinuti, jer i u okviru prodavnice vodimo računa da svako dete u toku dana pojede maximalno dva sladoleda, da se deca ne bi razbolela.

**U slučaju da se, ne daj Bože, nekom od dece desi bilo kakva bolest ili povreda, u našem timu imamo medicinskog radnika, koji će odmah reagovati. Takodje ukoliko vaše dete pije neku redovnu terapiju, molimo vas da to prijavite pri dolasku na kamp, kako bismo mi mogli za to da se pobrinemo, i kako bi naša medicinska sestra vodila računa da vaše dete redovno uzima predvidjenu terapiju!

***Još jedna važna informacija u vezi sa MOBILNIM TELEFONIMA: Ukoliko vaše dete sa sobom nosi mobilni telefon, tokom kampa taj telefon će stajati u “banci  telefona” i vaša deca će ga dobijati samo u vremenu nakon ručka (od 13-15časova) tako da ćete moći u tom periodu da ih kontaktirate!

Radujemo se skorašnjem druženju sa vašim mališanima, i sa nestrpljenjem ih očekujemo!

Tim Dečijeg kampa

Vrdnik Kamp